lisbeth salanderi varjuga stockholm

on laupäeva hommik ning ümbruskonna kirikukellad annavad märku, et kell on saanud täpselt 11.30. seisan bellmansgatan 1 maja nurgal. stockholmilikult on maja tuhmilt kollane, kuid kuldne sügispäike annab sellele sooja varju. siin majas elab mikael blomkvist. joob ta parasjagu hommikukohvi, murrab pead järgmise millenniumi numbri osas või ärkas ta hoopis lisbeth salanderi juures, seda ma ei tea. aga siin ta elab!

IMG-4193

IMG-4199

IMG-4200

IMG-4211

stockholmi linnamuuseum on millenniumi tuure korraldanud juba üle kümne aasta. sõltuvalt ilmast ja aastaajast, on tuuril osalejate arv iga päev erinev. praegu on stockholmis aga päikseline sügis, kuid aeg-ajalt ründavad nurga tagant ka jäised tuuleiilid. nii on kahetunnisele tuurile asunud kaheksa huvilist. millenniumi triloogia fänne on kohale tulnud nii saksamaalt, prantsusmaalt, eestist ja isegi kreekast.

Processed with VSCO with c1 preset

IMG-4219

jalutuskäik stieg larssoni poolt kaardistatud paikades leiab aset eeskätt södermalmi saarel. saarekesel, kuhu tavaliselt stockholmi külastades ei satu. saarekesel, kus elavad kõik raamatus kirjeldatud head tegelased. siinsetel elanikel avaneb hea vaade stockholmi vanalinnale ja paikadele, kus igapäevaselt elavad ja tegutsevad mikael blomkvisti ja lisbeth salanderi kõige suuremad vaenlased.

IMG-4229

tuuri raames kulgesime üheskoos götgatanile, kus paikneb ajakirja millennium toimetus, selle lähistel on 7-eleven, lisbeth varub sealt endale suurtes kogustes külmutatud billy´s pan pizzat, sigarette ja colat.

IMG-4232

IMG-4271

IMG-4234

pärast pea kahetunnist rännakut jõuame oma väikese seltskonnaga fiskargatanile, suundume maja juurde number 9. kas lisbeth salander on kodus? koputan uksele ja piilun ukse aknakesest sisse. igaks juhuks vaatan ka veerenni taha, kuhu lisbeth aeg ajalt kalle blomkvistile võtme poetas, kuid ei midagi. tänapäeva pipi pikksukk ei taha ilmselt külalisi vastu võtta. mis seal ikka!

millenniumi tuuri pileteid saab soetada SIIT.

IMG-4247

IMG-4254

ps! ja kui oled juba rootsis, siis tuleb alati süüa ära üks kaneelisai … või kaks!

laura

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s