tartu.

ma olen pärit põldude vahelt kulli külast. jahmuge nüüd: ma pole isegi alevikust või alevist, nagu te seni ilmselt arvasite. tartu on mulle saanud väga armsaks. kohe ilmatu armsaks. sestap haarasin kinni võimalusest, kui üks tubli tudeng arvas, et tarkade majade kunsti võiks drooniga üles võtta.

ärge arvake, palun, et ma olen illusioonidest pimestatud. annan endale absoluutselt aru, et ma ei ole droonispetsialist ega filmiguru ega audiovisuaalse produktsiooni äss. kaugel sellest! ma tunnistan kohe käsi südamel, et drooniga sain korraks sõbraks möödunud suvel ega ole julgenud teda seni rohkem kättegi võtta. aga ma olen õpi- ja katsetamishimuline, mistõttu olin valmis tudengiga proovima, et äkki õnnestub. midagigi. lisaks, mis on kõige hullem, mis juhtuda võib? (vastus: paanika sellest, et droon läheb maas tuulest ümber või ründab tuule tõttu seina või ilma lendu tõusmata vajub tuuleiilist külili ja kaks propellerit lähevad katki või kaob tuulega kus kuuskümmend… ajad silmad kissi ja otsid vastu päikest, et kus ta ometi on, sest sinu juhtimisele ta ei allu?)

kahju, et neid ülesvõtteid hirmsa tuulega pidime võtma (aeg surus peale), mistõttu osa materjalist läks otsejoones aia taha. linnas on meeletult palju segavaid tegureid, mh elektriliinid, üsna kõrged majad ja puud. ütleme nii, et põldude vahelt kohe säärasesse labürinti tulla… no… ma ei tea, kust see julgus mul tuli.

ootasin, kuni tudeng oma tüki kokku paneb, et saaksin ise ka katsetada. vahelduseks oli täitsa tore, ent eks ta mu kolleegi britu pärusmaa ikka ole, sest nende tükkidega oskasin ma esmapilgul sama palju peale hakata kui esmasündinu õlleavajaga (ärge küsige, mis võrdlus see on. täna lihtsalt läheb nii.).

mu video on näha siit. imetlege tartut, mis muud. (majade kohta leiate informatsiooni siit  [soovitan soojalt lugeda!] http://peegel.ut.ee/numbrid/nr-4/kukkuva-jaatise-ja-hiiglasliku-kasega-vabaohugalerii ja siit http://tarktartu.ee/uhistutele/kunstilahendus/)

 

S*

Lisa kommentaar